Başlıca Barista Kahve Ekipmanları Nelerdir

29-07-2021 01:39
Başlıca Barista Kahve Ekipmanları Nelerdir

İyi bir kahve için en iyi kahve ekipmanlarına ihtiyaç vardır. Bu ekipmanları kullanmak için marifetli bir barista olmanıza gerek yok. Barista kahve ekipmanları ile günün yorgunluğunu üzerinizden atmak için yudumladığınız kahvenizi mükemmel tatlara ulaştırabilirsiniz.

Barista Ekipmanları

Bir baristanın elinden içeceğiniz kahveyi kendi evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bir kahve sever iseniz pratik barista ekipmanları ile lezzetli kahveler yapabilirsiniz. Bu doyumsuz lezzeti yakalamak için kahve değirmeni ile kahvenizi taze kokusunu etrafa yayabilirsiniz. Çünkü lezzetli bir kahve yapmanın püf noktası, kahvenin taze çekilmiş olmasından geçer.

Barista Malzemeleri

Eğer bir baristanın elinden çıkmış gibi lezzetli ve doyumsuz bir kahve lezzeti arıyorsanız size önereceğimiz barista malzemeleri ile mükemmel lezzetlere ulaşabilirsiniz.

Öncelikle barista ekipmanları için sıralama yapmak gerekirse;

  • ● Tamper; olmazsa olmazınızdır. Öğütülen bir kahveyi eşit bir şekilde basınç uygulanması çok önemlidir. Kahvenin tadını, kokusunu kahve severlere tamper yardımı ile yapılan kahvelerin lezzetini kaybetmeden damakta hissedilmesini sağlarsınız.
  • ● Pitcher; kahvenin sütünü koymanıza yarayan önemli bir ekipmandır. Latteleri köpürtmek için farklı ağızlıkları olan bir nevi sürahide diyebiliriz. Pitcher, baristaların kolay bir şekilde kullanılması için tasarlanmıştır. Lattelerin üzerine farklı desenler oluşturmanız artık sizin hayal gücünüze kalmıştır.
  • ● Süt Termometresi; işte sütlü kahve severlerin sahip olması gereken bir başka önemli araçtır. Bakıldığında çokta önemli olmadığı kanısına varabilirsiniz. Ancak bir sütü 60-65 derece arasındaki bir sıcaklığa ulaştığında sütün karamel kıvamına ulaşmasını sağlamaktadır. Eğer süt bu derecelerin üzerinde örneğin 70 derece üzerinde olduğunda süt yanacaktır. Hem sağlıklı olmayacak hem de istediğiniz kıvama ulaşamayacaksınız.
  • ● Kahve ölçme kaşığı; kahvenin kıvamına ulaşmasını sağlayan bir diğer ekipmandır. Yeterli ve kıvamında olması gereken bir ölçüyü bulmanıza yardımcı olacaktır.

Barista Kahve Ekipmanları

Kahve tartısı ile de çekilmiş kahvenin doğru ölçülmesi sizi en doğru kahve kıvama ulaştırır. Ne kadar kahve ne kadar su kullanılması gerektiği konusunda size yardımcı olacaktır. Baristaların kahve tatları kıvamına ulaşmanızda size büyük kolaylık sağlayacaktır. Tüm bu barista kahve ekipmanları ile farklı lezzetlere ulaşmak isterseniz kokteyl şurupları da ekleyebilir, kahvenize lezzet katabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.