Cold Brew Kahve Nasıl Yapılır

25-08-2021 00:35
Cold Brew Kahve Nasıl Yapılır

Hafif bir tada ve birçok kahve çeşidine göre oldukça yumuşak bir içime sahip olan Cold brew kahve,coffee shop ve kahvenin yapılıp servis edildiği tüm mekanların enfes lezzetlerinden biridir. Denemek isteyen ve daha sonra tutkuya dönüşen bireyler de oldukça fazladır. Kahvenin her çeşidini tüketen kişiler daha çok damaktatlarına uygun olanı tüketirler. Birçok kişinin damak tadına uygun olan cold brew, özel bir demlenme sürecinden sonra içime hazır hale gelir.

Cold Brew

Son zamanlarda birbirinden farklı kahve çeşitleri arasında oldukça popüler olan Cold Brew ile oldukça dinç ve enerjik olursunuz. Soğuk suyla demlenen Cold Brew özellikle sıcak yaz mevsiminin ferahlatıcı içecekleri arasında yer alır. Sıcak havalarda içilen bir yudum Cold Brew kahvesinin vücuda birden fazla yararı bulunmaktadır. Birçok kişi cold brew kahvenin nasıl yapıldığını merak eder. Yapılışı oldukça basittir ve kahveye lezzetini veren en önemli detay ise soğuk suda 10 veya 12 saat boyunca bekletilmesidir. Böylelikle kalın kahve çekirdekleri soğuk suyla birleşir ve demlenme sonrasında ortaya enfes bir kahve çıkar.

Cold Brew Kahve

Daha çok sade olarak tüketilen ve sade haliyle bile yumuşak bir içime sahip olan cold brew kahve, tatlı kahve severler için tatlandırılmış şekliyle de satılmaktadır. Çok eski zamanlarda Japonya’da bulunan tüccarların kullanımıyla ortaya çıkan ve çok eski bir tarihi geçmişe sahip olan bu kahve çeşidi merak eden ve denemeyi seven aynı zamanda hayatında değişik tatlara yer veren kişilerin önceliğidir. Buzdolabında aşırıya kaçmadan maksimum 12 saat bekletildiğinde tadı tam anlamıyla oluşur ve içmeye hazır hale gelir.

Soğuk Kahve

Birbirinden farklı kahvelerin içine buz katılmasıyla elde edilen ve soğuk içilen soğuk kahve, tadından ve içiminden dolayı genellikle cold brew kahveye benzetilir. Demlenme aşamasından tadına kadar birçok yönüyle birbirinden ayrılan bu ikilinin her ikisi de kahve severler tarafından büyük ilgiyle karşılanır. Dilediğiniz her çeşit kahveyi buz ile soğutarak soğuk kahve yapabilirsiniz fakat cold brew kahvede soğutma işlemi sadece soğutulmuş suyla yapılabilmektedir. Lezzetli sonuç alınabilmesi için demleme ayrıntısını doğru uygulamak gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.