Kusursuz Kahveler Demlemek İsteyenlerin Tercihi Aeropress

23-09-2020 14:30
Kusursuz Kahveler Demlemek İsteyenlerin Tercihi Aeropress

Aeropress filtre en taze kahve demleme yöntemleri arasında yer alır. Espresso, geleneksel olarak espresso kahve makinelerinde hazırlanmaktadır. Ancak her evde bu makineden olmayabilir. Espresso kahve makinesinde yapılan kahveye en yakın tadı ise aeropress vermektedir. Günümüzde en popüler kahve demleme yöntemi olan aeropress 2005 senesinde icat edilen ve o günden beri yoğun şekilde kullanılan kahve demleme yöntemlerinin başında gelmektedir. Özellikle kısa süre içinde en lezzetli espressoları, kahve makinesi kullanmadan hazırlamanıza olanak sağlamaktadır. En önemli avantajları arasında ise espressoyu tıpkı kahve makinesinde olduğu gibi 30 saniyede hazırlaması gelmektedir. Bunun yanı sıra damlama kahvelerden daha yüksek pH derecesine sahip olduğu için avantajlıdır. Aeropress ile hazırladığınız kahvelerin mükemmel lezzet ve yoğunlukta olması için kahve yapım adımlarını eksiksiz olarak tamamlamanız ve kaliteli kahve çekirdekleri kullanmanız yeterlidir. Elbette kahve çekirdeklerini de taze şekilde çekmeye özen göstermelisiniz.

Aeropress Kahve

Aeropress kahve hazırlarken belirli aşamaları, doğru ve eksiksiz şekilde yerine getirmeniz gerekir. Aksi halde aradığınız espresso lezzetini bulmanız mümkün olmayacaktır. Bu ekipmanda kahve yapmak için ilk önce suyun 90 derecede kaynamış olması gerekmektedir. Bu dereceyi yakalamak için suyu kaynatmanız ve birkaç dakika bekletmeniz yeterlidir. Su bu sıcaklığa ulaştığında ise aeropress filtresini başlık bölümüne yerleştirin. Daha sonra kahveyi bu su ile beraber yavaşça ıslatın. Bu sayede kağıt tadı almadan kahvenizi kolayca hazırlayabilirsiniz. Şayet daha yüksek bir basınç ihtiyacı söz konusu ise, 2 adet filtre kağıdı kullanarak da işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Daha sonra aeropressin kendi ölçü kaşığı ile 17 grama denk gelecek kahveyi öğüterek taze kahvenizi hazırlayabilirsiniz. Ardından aeropressi başlık bölümü açık kalacak şekilde ters tutarak kahveyi aeropresse döktükten sonra oturması için yavaşça çalkayabilirsiniz. Isıttığınız suyu 3 numaralı bölüme kadar doldurarak kahveyi ıslatarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Oldukça kolay ve pratik şekilde, espresso makinesi olmadan en lezzetli espressoları hazırlayabilirsiniz.

Aeropress Fiyatları

Aeropress fiyatları diğer kahve yapım gereçlerine kıyasla oldukça uygun fiyatlı olmaktadır. Espresso, en lezzetli şekilde espresso makinesinde hazırlanan kahve çeşidi olsa da aeropress, buna en yakın lezzeti sizlere her zaman sunmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.