2000 Metre Yükseklikten %100 Arabica Çekirdekli! Karşınızda Guatemala Antigua Pastoral

14-02-2020 00:38
2000 Metre Yükseklikten %100 Arabica Çekirdekli! Karşınızda Guatemala Antigua Pastoral

Espresso kahve ya da filtre kahve çekirdeği seçerken, kaliteli ve aroması zengin bir çekirdek tercih etmek istiyorsanız, çekirdeklerin yetiştiği yüksekliğe dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Kahve çekirdekleri yüksek irtifada yetiştiğinde daha zengin aromaya ve daha yoğun bir tada sahip olur. Deniz seviyesinden yüksek yetişen çekirdekler, asidite bakımından düşük olsa da yoğunluk ve lezzet bakımından daha üstündür. Bundan dolayı da kaliteli kahve içmek isteyenlerin ilk tercihi yüksek coğrafyada yetişmiş kahve çekirdekleri olmaktadır. Bu kahve çekirdekleri arasından en lezzeti seçimi ise 2000 metre yükseklikte yetişen, yüzde yüz Arabica çekirdekleri ile Guatemala Antigua Pastoral olmaktadır.

Espresso Kahve


Espresso kahve İtalya'dan tüm dünyaya yayılan ve en sevilen kahve demleme yöntemidir. Sıcak su ve basınç ile hazırlanan espresso kahve, filtre kahveye kıyasla çok daha yoğun bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda farklı katmanları ile zengin bir kahve deneyimi sunmaktadır. Espresso kahvenin en önemli katmanı ise kremadır. Espresso kahvede krema oluşması için kahve çekirdeklerinin kaliteli olması gerekmektedir. Krema tabakasının altın ve kahverengi yapıya sahip olması gerekmektedir. Bu katmanda kahveye aromasını veren yağlar, melanoidin bir arada bulunmaktadır. Tüm espressolar krema katmanını oluşturmaz. Kaliteli kahve çekirdeklerinden hazırlanan kahvelerde krema doğal olarak oluşmaktadır. Espresso kahvenin bir diğer katmanı ise gövdesidir. Bu alanda espresonunasiditesi ve esas aroması ortaya çıkmaktadır. Espressonun orta bölümü karamel rengindedir. Guatemala Antigua Pastoral kahve çekirdekleri ile en lezzetli espresso kahve çekirdeklerini hazırlayabilirsiniz.

Guatemala Antigua Pastoral


Guatemala Antigua Pastoral yöresel singleorigin kahve çekirdeğidir. Yüzde 100 arabica kahve çekirdeği olan Guatemala Antigua Pastoral, meyvemsi, sütlü çikolata tatlarında bir aromaya sahiptir. Parlak asiditesi ile ön plana çıkan Guatemala Antigua Pastoral yıkanmış özelliktedir. EN önemli özelliği ise çiçeksi bir aromayla başlaması ve çikolata dokunuşu ile bitmesidir. Guatemala Antigua Pastoral, klasik Antigua kahve çekirdeklerinden farklı bir yere sahiptir. Güçlü bir asiditeye sahip olan Guatemala Antigua Pastoral, şekerli vanilya notalarına sahiptir. Aynı zamanda çiçeksi gövdesi ile ön plana çıkmaktadır. Filtre kahve demlemesinde en verimli lezzetin elde edildiği Guatemala Antigua Pastoral, espresso kahve demleme yöntemlerinde de başarılı sonuçlar vermektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.