Chemex ile Kahve Nasıl Demlenir

26-06-2021 01:07
Chemex ile Kahve Nasıl Demlenir

Chemex, günümüzde üçüncü nesil kahveciler tarafından en çok tercih edilen demleme ekipmanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kum saatini anımsatan tasarımı ile göz dolduran chemex modelleri, aslında en eski kahve demleme ekipmanları arasında yer almaktadır. Esasen bir laboratuvar ekipmanı olarak üretilen chemex, laboratuvarda kullanılmak için oldukça dayanıksız olduğundan günümüzde kahve yapımında en çok tercih edilen demleme ekipmanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Chemex esasen 3 çeşitten oluşan bir kahve demleme ekipmanıdır. Özellikle ahşap tutacaklı olan chemex modelleri elde yıkamak için uygun olan ve sağlık açısından ideal bir demleme ekipmanıdır. Ahşap yerine deri de kullanılabilmektedir. Bunun dışında chemex kahve demleme ekipmanında kahve demlerken özek filtreler de kullanmanız gerekmektedir. Bu filtreler ise:

  • · Önceden katlanmış yuvarlak filtre çeşitleri –3 Cup dışında her modele uygundur
  • · Önceden katlanmış kare filtre – 3 Cup dışında her modele uygundur
  • · Önceden katlanmış kare filtre – 3 Cup dışında her modele uygundur
  • · Katlanmamış yuvarlak filtre – 3 Cup dışında her modele uygundur
  • · Katlanmamış yuvarlak filtre –– Yalnızca 3 Cup modeline uygun bir filtredir.

Chemex Filtre Kahve

Filtre kahve ile lezzetli kahveler hazırlamak için her zaman taze öğütülmüş kahve çekirdeklerini kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede lezzetli, taze ve her zaman damak tadınıza uygun kahveler hazırlamanız da mümkün olacaktır. Kaynar suyu direkt dökmemek, 30 saniye kadar bekleyerek koymak önemlidir.

Chemex Kahve

Chemex kahve demleme süreci oldukça keyiflidir. Kahve demleme sırasında, tıpkı diğer demleme ekipmanlarında olduğu gibi 12,5 gram orta kalın öğütülmüş olan kahve çekirdeklerine 200 ml su kullanmanız gerekmektedir. Ancak bu oranları damak tadınıza ve keyfinize göre ayarlayabilirsiniz. Kahveyi demlemek için ilk olarak yapmanız gereken, porsiyonunuza uygun su ısıtmak olacaktır. Cam kabı ısıttıktan sonra kahveyi üzerine koymanız yeterlidir. Kahvenin öğütme kalınlık oranı ise dripover kahvelerden daha iri olmalı ancak french press için öğütülen kahve çekirdeklerinden daha ince olmalıdır. Ardından filtre kağıdı chemex içine yerleştirmeniz gerekmektedir. Bu aşamada üç bölümlü tarafının ağız kısmına gelmesi gerekmektedir. Filtre kağıdını yerleştirdikten sonra ise sıcak su ile ıslatmanız gerekmektedir. Daha sonra kahveyi koyacağınız sürahiyi de ısıtmanız önemlidir. Daha sonra suyu içine dökebilirsiniz. Suyun kaynamasından sonra hemen dökmemeniz önemlidir. Kaynar su kahve çekirdeklerinin yanmasına yol açacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.