Chemex ile Lezzetli Kahve Demlemenin Püf Noktaları

23-10-2020 12:32
Chemex ile Lezzetli Kahve Demlemenin Püf Noktaları

Kahve demleme aparatı çeşitleri özellikle yeni nesil kahvecilik alanında oldukça fazladır. Kahve aromaları farklı demleme yöntemleri ile aynı kahveden, farklı lezzetlerin alınmasına destek olmaktadır. Özellikle farklı kahve demleme ekipman çeşitleri günümüzde, farklı lezzet arayışlarına bir çözüm olmuştur. 3. Nesil kahve kültüründe kahve hazırlama ve demleme aşamaları zanaat olarak kabul edilir. Bundan dolayı da farklı demleme ekipmanları için farklı kahve demleme adımları söz konusudur. Chemex ve Hario V60 da farklı demleme yöntemleri arasından en çok tercih edilen tekniklerin başında gelmektedir. Chemex olarak günümüzde popülerlik kazanmış olan demleme tekniği, Amerika’da keşfedilen bir laboratuvar ekipmanıdır. Ancak zamanla kahve demlemek için de çok uygun olduğu fark edilmiştir. Chemex ile lezzetli kahve demlemenin farklı püf noktalarına hakim olmanız gerekmektedir. Ancak kısaca; sıcak su ile beraber kahveyi filtrelemeyi ve doğal olarak demlenmesini sağlayan bir sistemdir.

Chemex Kahve

Chemex kahve, kahveyi infüzyon yöntemi ile demlemenizi sağlar. Gövdesi ve dizayn özellikleri ile Drip tipi kahvelerle benzer bir formdadır. Ancak tat anlamında en popüler verim alınan demleme yöntemleri arasında da kullanılmaktadır. Zengin aromalı kahveleri hazırlamak ve demleyebilmek adına Chemex ile birlikte kaliteli kağıt filtreleri de kullanmanız en önemli unsurların arasında yer almaktadır. Chemex kahve yöntemi ile kahve yapmak isteyen kahve tutkunları için ideal oranlar ise; 140 gramlık bir fincan için 1 yuvarlak çay kaşığı öğütülmüş kahve olarak kabul edilen uluslar arası standarttadır. Elbette bu oranları kahve demlerken damak tadınıza ve tercihlerinize göre düzenleyebilirsiniz.

Chemex Filtre

Chemex, kahve filtreleri arasında en özel yere sahiptir. Chemex ile kahve hazırlarken bazı püf noktalara dikkat ederek en lezzetli kahveleri hazırlayabilirsiniz. 100 mL suya 7 gram öğütülmüş kahve çekirdeği kullanarak en ideal kahve oranlarını yakalayabilirsiniz. Kahve çekirdeklerinin iri öğütülmüş olması bu aşamada en önemli konuların başında gelir. Hario V60 için ise 100 mL suya 6 gram kahve çekirdeği kullanmanız gerekmektedir. 6 gram orta boy öğütülmüş kahve çekirdeği ile uluslar arası olarak kabul edilmiş ideal oranlarda kahvelerinizi hazırlayabilir ve ikram edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.