Çikolata, Vişne ve Tütün Tatlarını Bir Arada Hissedebileceğiniz Bir Kahve Çeşidi

24-02-2021 10:29
Çikolata, Vişne ve Tütün Tatlarını Bir Arada Hissedebileceğiniz Bir Kahve Çeşidi

Filtre kahve çekirdeği, çekirdeklerin yetiştiği kıtaya, etrafında okyanus, dağ ya da farklı tarlalar olup olmamasına, rüzgar ve nem durumuna göre zenginleşen farklı tatlara sahip ürünlerdir. Kaliteli ve organik bir kahve çekirdeğinde yaklaşık olarak 400 farklı tat ve koku bulunmaktadır. En yaygın filtre kahve çekirdeği ise ekşi, acı ve tatlı ana temalarına sahip olan kahve çeşitleridir. Özellikle tütün, kakao, bal ya da vişne gibi aromaları da bu kahve çeşidinden alabilirsiniz. Kahveden bu tatları alabilmek için kahve tadımı konusunda deneyim kazanmak, farklı bölgelerin kahvelerini içmek oldukça önemli. Bir süre sonra kahvenin bir yudumdan içindeki aromaları kolayca anlayabilecek olacaksınız.

Kahve Çekirdeği

Kahve çekirdeği yetiştiği bölgenin coğrafi özelliklerine göre aromasının belirlendiği ürünlerdir. Bu sebeple bir ülkenin kahve çekirdeklerinden vişne aroması alırken, aynı ülkede daha yüksek rakımda yetişen kahve çekirdeklerinden kakao lezzeti alabilirsiniz. Filtre kahve için kahve çekirdeği seçimi yaparken damak tadınızı bulmak için de farklı kahve çekirdeklerini deneyimlemeniz oldukça önemli. Şayet kahve çekirdeğinin yetiştiği bölgede dut tarlaları bulunuyorsa, kahveden dut notaları almanız söz konusudur. Çekirdeğin yetiştiği rakım dahi çekirdek tadını değiştiren konuların başında gelir. Rüzgar, toprak minerali gibi bütün ayrıntılar filtre kahve çekirdeklerinin tadını belirlemek için oldukça önemli konulardır. Bu gibi ayrıntılar kahvenizin lezzetini belirler. Seçiminizi buna göre yapabilirsiniz. Bundan dolayı da filtre kahve çekirdeği satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır.

Filtre Kahve Fiyatları

Filtre kahve fiyatları satın alacağınız kahve çekirdeklerinin kalitesine ve özelliklerine göre değişmektedir. Kahve çekirdeğinin organik olup olmaması, nerede yetiştiği gibi hususlar fiyatları belirler. Arabica sınıfı kahveler dünyadaki üretim miktarının %75’ini oluşturan kahve çekirdekleri olarak dünyada en çok tüketilen ve tercih edilen, kolay içimli ürünlerdir. Üretim alanı da oldukça yaygın olmaktadır. Bunun yanı sıra Arabica kahve çekirdekleri ağırlıklı olarak Latin Amerika, Orta ve Doğu Afrika, Hindistan ve Endonezya’da 600 metreden yüksekte yetişen kahve çekirdekleridir. Hatta Endonezya, üçüncü büyük yıkanmış Arabica kahve üreticisi şeklinde hizmet verir. Bu özelliği sebebiyle de yetiştiği topraklarda mevcut olan meyvelerin ve baharatların aromalarından kolaylıkla etkilenmeye de başlamaktadır. Arabica kahve çeşitleri bu özelliği sebebiyle oldukça farklı lezzetlerde ve aromalarda mevcuttur. Hangi kahve çekirdeğini tercih ederseniz edin, aromalarının ortaya çıkması için her zaman kaliteli bir kahve makinesi kullanmaya özen göstermek ilk dikkat etmeniz gereken konudur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.