Mutfaklarda veya Cafelerde Kullanıma Uygun Olan Hassas Tartı Çeşitleri

23-10-2020 12:38
Mutfaklarda veya Cafelerde Kullanıma Uygun Olan Hassas Tartı Çeşitleri

Hassas tartı kahve hazırlarken geleneksel tatları her zaman aynı lezzette yakalamanızı sağlar. Bu noktada hassas tartı ile her zaman aynı lezzet ve yoğunlukta kahve hazırlayabilirsiniz. Genel itibari ile her zaman en mükemmel kahveleri doğru oranları kullanarak hazırlayabilirsiniz. İdeal kahveleri hazırlamanın püf noktası doğru tartı, doğru ölçü ve doğru ürünleri tercih ederek hareket etmek olacaktır. Bu noktada hassas tartı, her zaman aynı lezzette, yoğunlukta ve mis kokuda kahveleri de hazırlayabilirsiniz. Özellikle hassas tartılar baristaların zamandan ve iş yükünden de tasarruf etmesine imkan tanır. Bu detayların yanı sıra uluslararası kahve ölçülerine uyarak kahve hazırlamanızı da sağlar. Bunun yanı sıra özellikle yeni barista olmuş kişiler için doğru ve lezzetli kahve hazırlamak için en önemli ayrıntıların başında gelmektedir. Özellikle bazı yerel kahvelerin tadı, yalnızca belirli ölçülerde su ve kahve ile hazırlanır. SCAE tarafından kabul edilen evrensel kahve su oranlarını belirleyerek uluslararası ölçüleri oluşturmuştur. Bu oranlar 7 gram kahveye 125 ml su şeklinde belirlenmiştir.

Kahve Tartısı

Kahve tartısı barista malzemeleri arasında oldukça önemli bir yerdedir. Bunun yanı sıra özellikle kahve tartısı 3. Nesil kahvecilik için aynı lezzette kahveleri hazırlamak adına büyük bir önem taşımaktadır. Kahve su oranlarını bu aşamada her kahvede aynı şekilde yakalamak için de en önemli barista ekipmanı elbette hassas tartı olmaktadır. Kahve tartısı sayesinde hazırlayacağını kahveleri en geleneksel şekilde, uygun oranlarında hazırlayabilirsiniz. 0,1 gram hassasiyeti olan hassas tartı modelleri için öğütülecek ya da öğütülmüş kahveler tartılarak mükemmel uyumunu oldukça kısa sürede yakalamanız da en önemli detaylar arasında yer almaktadır. 3. Nesil kahve akımının kahve kültürü kapsamında oldukça baskın bir yere sahiptir. Bu özelliği ile kavrulan kahvenin aroması ve lezzeti daha fazla şekilde ortaya çıkarabilirsiniz.

Hassas Tartı Fiyatları

Hassas tartı fiyatları tartının özelliklerine göre farklı fiyat aralıklarında satışa sunulmaktadır. Tartı donanımları ve markası fiyatları için en belirleyici hususların başında gelmektedir. Hassas tartı fiyatları için dikkat etmeniz gereken en önemli detay hassas tartının özellikleridir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.