Aeropress Kahve Nasıl Yapılır

22-12-2020 13:30
Aeropress Kahve Nasıl Yapılır

Aeropress kahve, en taze kahve demleme teknikleri arasında kendine yer bulmaktadır. Günümüzde en popüler kahve demleme yöntemleri arasına girmiştir. Aeropress 2005 senesinde icat edilen ve o günden beri kullanılan bir tekniktir. Özellikle kısa süre içinde en lezzetli espressoları, kahve makinesi kullanmadan hazırlamanıza imkan tanıması sebebiyle avantajlı bir tekniktir. En önemli avantajları arasında ise espresso kahveyi, tıpkı kahve makinesinde olduğu gibi 30 saniyede hazırlaması gelmektedir. Bu hususun ötesinde damlama kahvelerden daha yüksek pH derecesine sahiptir. Bundan dolayı da lezzet bakımından oldukça kalitelidir. Aeropress ile hazırlanan kahvelerin beklenen lezzet ve yoğunlukta olması için basit hazırlama kurallarına dikkat etmeniz en mühim püf noktalar arasında bulunur.

Aeropress Kahve

Aeropress kahve hazırlamanın belirli adımları bulunmaktadır. Bu sebeple de ilk olarak temiz suyu 90 derecede kaynatılması gerekmektedir. Kaynamış olan suyu bir dakika kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. Su söz konusu sıcaklığa ulaştığında ise aeropress filtresini başlık bölümüne yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Bu adımdan sonra ise ısıtılan su ile beraber 5 saniye boyunca ıslatmanız gerekmektedir. Bu adımdan sonra kağıt tadı olmayacaktır. Eğer daha yüksek bir basınç ihtiyacı söz konusu ise, 2 adet filtre kağıdı kullanılması gerekmektedir. Aeropress kahve, özellikle aeropressin kendi ölçü kaşığı ile 17 grama denk gelecek kahveyi öğüterek bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Bu adımdan sonra aeropressi başlık bölümü açık kalacak şekilde ters tutarak kahveyi aeropresse döktükten sonra oturması için yavaşça çalkalamanız gerekmektedir. Isıtılan suyu 3 numaralı bölüme kadar doldurmanız gerekmektedir. Bu adımdan sonra kahveyi ıslatarak işlemlerinizi kolayca tamamlayabilirsiniz. Bundan sonra 45 saniye beklemeniz gerekmektedir. Daha sonra sıcak su, kahve arasında sıkışmış olan gazın salınmasına, kahvenin genişlemesine ve kabarmalara da yol açacaktır. Bu özelliği ile kahve aroması çok daha lezzetli ve oturmuş bir lezzet elde etmenize destek sunar.

Aeropress Fiyatları

Aeropress fiyatları espresso kahve makinesine göre daha uygun fiyatlı olmaktadır. Espresso, en lezzetli şekilde espresso makinesinde hazırlanan bir kahve çeşididir. Ancak aeropress espressoya en yakın lezzeti size sunduğu için ön plana çıkar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.