Barista Ekipmanlarından Biri Olan Tamper Modelleri

23-11-2020 11:01
Barista Ekipmanlarından Biri Olan Tamper Modelleri

Tamper kahve yapımında baristaların en büyük destek ekipmanları arasında yer almaktadır. Kahve demleme ekipmanları birbirine destek olarak çalışmaktadır. Her bir ekipman, en lezzetli kahveyi hazırlamanız için doğru adımları takip etmeniz için destek sağlamaktadır. Bu özelliği sebebiyle de ekipmanın kaliteli olması, konforlu kullanım özelliği oldukça önem taşıyan hususlar arasında bulunur. Genel olarak formu ve ağırlığı oldukça önemli bir ekipmandır. Öte yandan tamperler, kahve hazırlığı için baristaların gerçek kahve yeteneklerini ortaya çıkardığı için de önemlidir. Genel itibari ile tamper çeşitleri espresso yapımında kullanılması zorunlu bir yardımcıdır. Bundan dolayı da kaliteli tamper modellerine göz atmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra özellikle kullanım özellikleri ilk dikkat edilmesi gereken ekipmanların arasında bulunmaktadır. Kullanılmasının birkaç sebepten dolayı zorunlu olduğu da bilinmelidir. Bu zorunluluğun başlıca sebebi ise espressonun lezzet ve yoğunluğunu belirlemesidir. Bu sebeple de tamper seçiminde belirli faktörlere dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Bu etkenlerin ötesinde tamper modelleri; öğütülmüş kahve çekirdeklerinin basınç ile düzleşmesini sağlayan başlıca ekipmandır. Tamperin bu noktada en önemli özelliği ile kahveyi aynı oranlarda sıkıştırarak basınç ile tüm kahve aromasının fincana dolmasını sağlamaktadır.

Tamper Modelleri

Tamper modelleri baristanın kullanım amaçlarına ve ihtiyaçlarına göre tasarlanan ekipmanlar arasında bulunur. Özellikle de tamperlerin farklı ağırlıkta tasarlanması sayesinde barista için uygun farklı tamper modelleri bulmak mümkün olmaktadır. İdeal ağırlıkta tasarlanmış olan tamper çeşitleri, tasarımlarıyla özellikle estetik anlamda da baristaların en büyük desteğidir. Barista tamper modelleri ise profesyonel kullanım için özel olarak farklı ağırlıklarda üretilen tasarımlardır. Bu tamperlerin en önemli ve dikkat edilmesi gereken özelliği ise ağırlığı ve kalitesi olmaktadır. Özellikle kalıp döküm, paslanmaz çelik tamper modeller en işe yarar sistemlerdir. Öte yandan baristalar için hem uzun vadeli kullanım avantajı sağlayacak hem de ihtiyaç duyulan basıncın oluşmasına destek sunacak modeller arasından seçim yapmanız gerekmektedir. Profesyonel barista tamper çeşitleri arasından ihtiyacınız olan modeli tercih edebilirsiniz.

Tamper Fiyatları

Tamper fiyatları tamperin modeline, markasına ve özelliklerine göre belirlenmektedir. Özellikle tamper fiyatları konusunda belirleyici olan konuların başında tamperin üretildiği malzemelere göre fiyatlar belirlenir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.