Damak Tadınıza Özel Hazırlanan Espresso Kahveler

28-05-2019 12:31
Damak Tadınıza Özel Hazırlanan Espresso Kahveler

Espresso kahve çeşitleri oldukça zengindir. Kahvelerin demlenme şekillerinden, kullanılan gramajlar ve kahvenin yapıldığı kahve makinesine kadar her detay, kahvenin lezzetini belirlemektedir. Bu farklı lezzetler ve farklı aromalarda, farklı damak tatlarına hitap etmektedir. Hangi kahvenin sizin için mükemmel olduğunu bulmak için kahve tadımları yapmanız gerekir. Özellikle kaliteli kahve içtikten sonra, iyi ve kötü kahve arasındaki ayrımı çok daha kolay yapabilir ve en lezzetli kahveleri yapmak için daha da motivasyon bulabilirsiniz. Espresso kahve çeşitleri hangisi olursa olsun, başarılı ve lezzetli olmak için kaliteli bir makinede yapılmalıdır. Espresso kahvenin lezzetini ve aromasını ilk önce kahve makinesi, sonra kahve öğütücü belirlemektedir.

Espresso Kahve Öğütücüsü

Espresso kahve öğütücüsü özellikle kahvenin aromasını belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Kahve öğütücüsünün çekirdekleri nasıl ve ne şekilde öğüttüğü, kahvenin lezzetini belirleyen en öncelikli unsur olmaktadır. Bundan dolayı da kaliteli öğütücülerde, kahve çekirdeklerini öğütmek önerilmektedir. Kahve, öğütüldükten sonra eğer kullanılmazsa, on beş dakika içerisinde tazeliğini kaybetmeye başlar. Bundan dolayı da içeceğiniz kadar çekirdeği öğütmeniz, tüm aromaların taze ve yoğun kalmasına yardımcı olacaktır. Espresso kahve öğütücüsü satın alırken, makinenin kahve çekirdeklerini yakmadığına ve ısıtmadığına dikkat etmeniz önemlidir. Aksi halde çekirdekler yanar ve bu yanık koku, kahvenin tamamına geçer. Kahve çekirdeklerinin parçalanmaması da oldukça önemlidir. Aksi halde tüm aroması ve lezzeti gidecektir.

İtalian Espresso Kahve

Espresso kahve çeşitleri, ülkeden ülkeye farklı isimlerle anılır. Espresso, sıcak su ile öğütülmüş kahve tozları üzerinden yüksek bir basınç ile geçirilerek hazırlanır. Fincanda yaklaşık olarak 30 ml. olarak, üzeri kremalı olarak servis edilebilir. Birçok kahve çeşidi, espresso kahve ile beraber hazırlanmaktadır. Kaliteli bir kahve çekirdeği kullanmanız, kahvenin tadını doğrudan etkilemektedir. Bazı kahve çekirdekleri arabica ve robusta ağırlıklı iken, bazı kahve çekirdekleri Brezilya harmanı ile daha zengin bir lezzete sahiptir. Hangi kahve çekirdeğini tercih ederseniz edin, kahveyi satın alırken, aroma korumalı bir paket tercih etmeyi unutmayın.

Espresso Kahve Makinesi

Espresso kahve makinesi çeşitleri hem ev tipi hem de işletmeler için tasarlanmaktadır. İşletmeler için tasarlanan espresso makineleri özellikle aynı anda birden fazla kahve yapmak için tasarlanmıştır. Ev tipi olan espresso makineleri ise gün içinde daha az kahve vermek üzere tasarlanmış makinelerdir. Kahvenin lezzetini ve aromasını korumasını belirleyen en önemli unsur espresso kahve makinesi olmaktadır.

Espresso Kahve Fiyatları

Espresso kahve fiyatları tercih edeceğiniz kahve çekirdeklerinin kalitesine, kahve çekirdeklerinin harman özelliklerine ve miktarına göre değişmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.