Espresso için Hangi Kahve Çeşidi Kullanılmalı

26-06-2021 01:04
Espresso için Hangi Kahve Çeşidi Kullanılmalı

Espresso makinesi, espresso lezzetini en geleneksel haliyle yakalamanızı sağlayan, en ideal demleme yöntemidir. Kahve demlerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu, demleme ekipmanına uygun olarak öğütülmüş çekirdekleri kullanmanız olacaktır. Espresso kahve makinesinde kahve hazırlamak için ince öğütülmüş kahve çekirdeklerini tercih etmeniz gerekmektedir. Kalın öğütülen kahve çekirdekleri, espresso makinesinde hazırlanmaya uygun değildir.

EspressoKahve Makineleri

Espresso kahve makineleri kullanırken kullanmanız gereken kahve çeşidi, espresso makinesine uygun olan, ince öğütülmüş espresso kahve çekirdekleridir. Espresso en ince öğütülen kahve çekirdeklerini ifade eder. Türk Kahvesi bile espressodan biraz daha kalın öğütülür. Espressonun yoğun lezzeti de çekirdeklerin ince şekilde öğütülmesi sayesinde fincana aktarılır. Farklı çekirdeklerin içerdikleri aromalar sayesinde kahvenizin tüm lezzetine fincandan ulaşmanız da mümkün olacaktır. Espresso kahve tüketirken damak tadınızı bulmak için öncelikle farklı kahve lezzetlerini deneyimlemeniz gerekmektedir. Her kahve çekirdeğinin içerdiği aromalar ve lezzetler birbirinden farklıdır. Bir kahve çekirdeğinde, 500’den fazla aroma ve arka nota bulunmaktadır. Bu tatları ve farklı aromaları yakalamak için damak tadınızı zenginleştirmeniz, farklı coğrafyalardan taze şekilde toplanmış kahve çekirdeklerini kullanmanız gerekmektedir. Bazı topraklarda yetişen espresso kahve çekirdekleri, toprak özellikleri kaynaklı olarak daha minerallidir. Bu çekirdekler genellikle volkanik topraklarda yetişmiş kahve çekirdeklerini ifade eder. Bazı çekirdekler ise Arabica çekirdekleri olarak her damak tadına daha çok hitap eden lezzetlerdir. Hangi kahvenin size en uygun olduğuna karar verirken farklı notaları yakalayabileceğiniz çekirdekleri denemeniz en önemli konuların başında gelir.

Espresso Kahve Makinesi Fiyatı

Espresso kahve makinesi fiyatı makinenin donanım özelliklerine, kullanım amaçlarına ve kullanım yerine göre belirlenmektedir. Ev tipi espresso kahve makineleri ile işletmeler için özel olarak tasarlanan espresso kahve makinesi çeşitleri birbirinden farklı özelliklerdedir. Espresso kahve makinesi fiyatları da makinenin sıcak su haznesine, grup sayısına, tasarımına ve ekstra donanımlarına göre özel olarak belirlenir. Espresso kahve makineleri uzun süreli kullanım imkanına sahip ürün çeşitlerini ifade eder. Kaliteli olan makine çeşitlerini bir ömür boyu, aynı performansta, aynı kahve lezzetinde kullanmanız mümkün olacaktır. Bundan dolayı da her zaman fiyatlardan önce makinenin kalitesine ve özelliklerine göre makine modellerine karar vermeniz gerekmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.