Espresso kahve makinesi satın alırken hangi teknik özelliklere bakılmalıdır?

28-03-2019 14:30
Espresso kahve makinesi satın alırken hangi teknik özelliklere bakılmalıdır?

Espresso kahve tüm dünya için en popüler kahve çeşitlerinden biridir. Espresso kahveler; sıcak suyun öğütülmüş olan kahve çekirdeklerinin üzerinden, güçlü bir basınç ve titizlikle geçirilmesi ile yapılmaktadır. Oldukça yoğun ve aromatik bir lezzete sahip olan espresso birçok farklı kahve yapımı için de temel malzemeler arasındadır. Demleme yöntemleri ile hazırlanan diğer kahve çeşitleri ile karşılaştırıldığında, espresso makinesi ile yapılan kahveler çok daha yoğun ve güçlü bir lezzete sahip olmaktadır. Espresso kahve üzerine herhangi bir ek malzeme eklenmeden tüketilebilir ya da buhar ile ısıtılmış süt ya da sıcak su eklenerek, zevke ve damak tadına uygun hale getirilip bu şekilde de tercih edilebilir. Espresso kahve, İtalya’dan tüm dünyaya yayılmıştır. Espresso kahve 1900’lü yıllarda İtalya’da ortaya çıkmıştır. Espressoyu en lezzetli ve aromatik şekilde yapmak için kaliteli espresso kahve çekirdeklerini taze olarak öğütmeli ve en kaliteli espresso makinelerinde kahveyi yapmak gerekmektedir.

Espresso Kahve Makinesi

Espresso kahve makinesi espressonun en lezzetli olduğu yöntemlerden biridir. Kaliteli espresso kahve makinesi sayesinde en lezzetli kahveleri, en kısa sürede içebilirsiniz. Espresso kahve makineleri farklı amaçlara hizmet etmek amacıyla, farklı özelliklerde ve boyutlarda üretilmektedir. İş amaçlı olarak ya da evlerde kişisel kullanıma hizmet eden makineler bulunmaktadır. Aynı anda birden fazla kahve yapabilen espresso kahve makinesi genel itibari ile ticari kahve makine çeşitleri içerisindedir. Kişisel olarak ev tipi kullanımına uygun olan espresso kahve makinesi hem tasarımı ve şıklığı ile mutfağınızın havasını değiştirir hem de en lezzetli kahveleri içmenizi sağlar.

Espresso Kahve

Espresso kahve;İtalya’dan çıkarak tüm dünyada yaygınlaşmış bir kahve çeşididir. Basınç yöntemi ile hazırlanmış olan ve oldukça lezzetli kahve çeşitlerinden biri olan espresso günümüzde birçok farklı kahvenin yapılması için kullanılmaktadır. Espresso fincanı da diğer kahve fincanlarından farklı olarak üretilmektedir. Espresso yoğun ve zengin bir kahve çeşidi olduğu için daha ufak ve espressoya uygun fincanlarda içilmektedir. Bundan dolayı da mutlaka özel olarak dizayn edilmiş olmalıdır. Kahveyi istenilen sıcaklıkta tutabilecek özellikte olan bu espresso fincanı, aynı zamanda görsel olarak kişiye uygun bir zevke sahip olmalıdır.

Espresso Kahve Makine Fiyatı

Espresso kahve makine fiyatı tercih edeceğiniz kahve makinesinin modeline ve markasına göre belirlenmektedir. Espresso kahve makine fiyatı için bir diğer önemli unsur, ev tipi mi yoksa ticari amaçla mı üretildiğidir. Bu noktada espresso makinesinin sahip olduğu teknolojik donanımlar ve makinenin üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesi espresso kahve makine fiyatı için belirleyici olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.