Espresso Kahve Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

12-02-2019 16:01
Espresso Kahve Nasıl Yapılır, Püf Noktaları Nelerdir?

Espresso kahve; İtalya’dan tüm dünyada ün kazanmış olan, basınç ile hazırlanan ve oldukça lezzetli kahve çeşitlerinden biridir. Kahve demle yöntemi olarak farklı olmasının yanı sıra lezzetli olması için de birçok detaya dikkat etmek oldukça önemlidir. İtalya’da 1900 senelerinde keşfedilmiş olan bu yöntem ismini espres yani hızlı olmaktan aldığı düşünülmektedir. Espresso kahvede sıcak suyun yüksek basınçla birleşmesi ve kahvenin içine kısa sürede zerk olması ile hazırlanan espresso sade içilmektedir. Bunun yanı sütle ya da süt köpüğüyle de birleştirilebilir. Bu durumda da Latte ya da Capuccino elde edilebilir. Espresso kahve Türk Kahvesinden sonra en ince öğütülmüş kahvedir. Bu inceliği yakalamak için de en önemli detay epresso kahve öğütücü olmaktadır. Doğru ve kaliteli bir espresso kahve öğütücü ile en lezzetli espressolar yapılabilir. Espresso kahve filtre kahve ile kıyaslandığında daha çok kahve ve daha az su ile yapılır. Bundan dolayı da aroması daha yoğundur ve içeriğinde tüm zengin yağlar, aromalar ve kokular doğru kahve yapma metoduyla anlaşılabilir.

Profesyonel Espresso Kahve Makinesi

Profesyonel espresso kahve makinesi ilk olarak lezzetli kahveleri yapmak için en önemli detaylardan biridir. Kaliteli kahve makinesi, makineyi en doğru yöntemle çıkartacaktır. Bunun yanı sıra kaliteli, lezzetli ve taze bir espresso yapmak için elbette en önemli detay epresso kahve öğütücü olmaktadır.

·Bunun dışında öncelikli olarak ilk önce kahveleri kaliteli bir espresso kahve öğütücü ile öğütün.

·Daha sonra her bir fincan için yaklaşık olarak 7 gram kaşığa alın. Bu noktada kahve ve su oranları önemlidir. Zevke göre hazırlanabileceği gibi uluslararası reçetelere göre de hazırlanabilir. Tam olarak oranlara göre hazırlamak için kahve tartıları kullanılabilir.

·Ardından tamper aracılığı ile kahveyi 15 kiloluk basınçla pürüzsüzleştirmeniz gerekmektedir. Daha sonra tüm görev kahve makinesine bırakılır. Profesyonel espresso kahve makinesi tercihine göre 20 – 30 saniye arası kahve hazır olacaktır.

Espresso Kahve Öğütücü

Espresso mutlaka taze içilmesi gereken bir kahvedir. Ancak bu zaman aromasının anlaşıldığı ve tadına varılabilen bir kahvedir. Espressonun aromasındaki zenginliğin fark edilmesi, taze çekirdeklerden çekilmiş espresso ile mümkün olmaktadır. Espresso kahve öğütücüsü taze kahve yapmak için en önemli detayların başında gelir. Espresso; Türk Kahvesinden sonra en ince çekilmiş olan ikinci kahvedir. Bu sebeple de taze içildiği zaman tüm aromalarına ve tadına varmak daha kolaydır. Kaliteli bir espresso kahve öğütücüsü espresso çekirdeklerini arzu edilen incelikte çekebilir ve istenen tadın yakalanmasını sağlayabilir. Ev için espresso kahve öğütücü ihtiyacınız varsa ufak ebatlarda, sessiz çalışma özelliğine sahip olan ve performansı güçlü kahve öğütücüleri kullanabilir ve her daim en taze espressoları içmek mümkün olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.