Hassas Kahve Tartısı Ne İşe Yaramaktadır?

12-02-2019 16:10
Hassas Kahve Tartısı Ne İşe Yaramaktadır?

Kahve tartısı işlevleri ve fonksiyonları özellikle baristalık kavramına henüz acemi olan kişiler tarafından merak edilen ve tam olarak bilinmeyen konuların başında geliyor. Genel olarak günümüzde git gide yaygınlaşan 3. Nesil kahvecilik akımı sebebiyle taze kahve içmek için farklı yöntemler denenmektedir. Genel olarak taze kahve demlemek üzerine ekipmanlar tercih edilir ve kullanılır. Taze kahve, kahveye tadını ve aromasını veren en önemli detaylardan biridir. Özellikle çekirdek kahveler, öğütüldükten yarım saat sonra tazeliklerini kaybetmektedir. Yeni nesil kahvecilik akımında ise bayat kahvelerin tüketimi yerine taze, lezzetli ve aromasını kaybetmemiş kahvelerin yapımı ve içimi savunulmaktadır. Kahve tartısı da bu noktada işe yaramaktadır.

Kahve Tartısı

Kahve tartısı; kahvelerin ne kadar öğütülmesi ya da kullanılması gerektiğine dair ipuçları vermektedir. Genel olarak ölçüler günümüzde bardak ya da kaşıkla yapılmaz. 0,1 gram hassasiyeti olan kahve tartısı için öğütülecek ya da öğütülmüş kahveler tartılır. 3. Nesil kahve akımı; günümüzde bilindik ve alışıldık kahvelerin daha az kavrulması söz konusudur. Daha az kavrulan kahvenin aroması daha fazladır. Bundan dolayı da çekirdekler geldikleri yörenin aromasını ve kokusunu taşır. Bu zengin tatları kaybetmemek ve aromanın zayıflamasını engellemek için de taze kahve yapım yöntemleri 3. Nesil kahvecilik için oldukça önemlidir. Kahve su oranları da bu noktada en önemli detaylardır. Kahve tartı modelleri bu noktada en mükemmel kahveyi yapmayı sağlayacaktır. SCAE tarafından kabul edilen evrensel kahve su oranı ise 7 gram kahveye 125 ml su olmaktadır. Bu oranları yakalamak ve evrensel bir tatla kahve severleri buluşturmak için ise kahve tartısı oldukça önemlidir. Kahvenin aynı tatta olmasını sağlamak için espressoperfetto hassas tartısı en çok tercih edilen kahve tartı modelleri arasındadır.

Espressoperfetto Hassas Tartısı

Espressoperfetto hassas tartısı baristalar ve kahve severler tarafından en çok tercih edilenkahve tartısı modelleri arasında yer almaktadır. Her kahve tartısı kendine has özelliklere sahiptir. Bazı modeller USB ile şarj edilebilirken, bazı modellerde uzun ömürlü pil kullanılması gerekmektedir. Genel itibari ile Espressoperfetto hassas tartısı nano kaplamaya sahip olması ve tamamı sızdırmaz olması sebebiyle oldukça dayanıklıdır. 000 gr. Kapasitesi ile ön plana çıkmaktadır. Hassasiyet oranı ise 0,1 gr. Olmaktadır.

Kahve Tartı Fiyatları

Kahve tartı fiyatları tercih edeceğiniz tartıya göre değişmektedir. Teknolojik ve hassas yapılar olan tartıların fiyatlarının belirlenmesinde en önemli unsur özellikleri ve teknolojik donanımıdır. Genel itibari ile kahve tartı fiyatları kahve tartısının kalitesine ve markasına göre değişmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.