Kahve çekirdeği seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

25-04-2020 02:10
Kahve çekirdeği seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Kahve çeşitleri oldukça zengindir. Kahvenin yetiştiği coğrafyanın özellikleri, rüzgarı, aldığı güneş, yetiştiği toprağın özellikleri gibi birçok detay kahve çekirdeklerinin özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Bundan dolayı da kahve çekirdekleri ve kahve lezzetleri oldukça zengindir. Kahve çekirdeklerinin aroması ve lezzeti demleme yöntemi ile ortaya çıkar. Bunu da unutmadan kahve çekirdeklerini seçmek gerekmektedir. Kahve çekirdeği seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında tercihleriniz gelmektedir. Tercih ettiğiniz lezzet, yoğunluk ve aroma gibi detaylara göre sizin için en lezzetli kahve çekirdeğini tercih edebilirsiniz.

Kahve Çekirdeği Çeşitleri

Kahve çekirdeği çeşitleri kahvenin yapısı ve yetiştiği coğrafyaya göre değişmektedir. Bu çekirdekler arasında elbette en popüleri Arabica kahve çekirdeği olmaktadır. Bu kahve çekirdeği Etiyopya’nın güney batı bölümünde yetişmektedir. Arabica kahve çekirdekleri sıcak iklimlerde yetişmektedir. Bundan dolayı da lezzeti birçok damak tadına uygundur. Bir diğer kahve çekirdeği çeşidi ise Robusta kahve çekirdeği olmaktadır. Robusta özellikle Afrika ve Endonezya ülkelerinde yetişmektedir. Özellikle arabica çekirdeklerine kıyasla daha şekerli ve yüksek kafeine sahiptir. Bundan dolayı da sertliği daha fazladır. Diğer bir deyişle, Robusta kahve çekirdekleri Arabica kahve çekirdeklerine kıyasla 2 kat daha fazla kafein içermektedir. Kolombiya kahve çekirdekleri de oldukça büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Özellikle Supremo, Extra en sevilen ve lezzetli aromaları içermektedir. Bu kahve çekirdeklerini ise Bogota, Bukaramanga, Cucuta, Exelse ve Narino kahve çekirdekleri takip etmektedir. Hindistan kahve çekirdekleri ise pek bilinmeyen ancak oldukça lezzetli yöresel kahve çekirdeklerine ev sahipliği yapan bir coğrafyadır. Yumuşak içimli kahve çekirdeklerinde asit oranları yüksektir. Hindistan bölgesinde yetişen kahve çekirdeklerinin en önemli özelliği ise işlenme stili olmaktadır. Özellikle bu kahve çekirdekleri bilinçli olarak kahvenin tadını ve asiditesinin artması için muson yağmurlarına maruz bırakılmaktadır. Honduras kahve çekirdekleri ise Orta Amerika’dan tüm dünyaya yayılan kahve çekirdekleridir. Kahve asitidesi bakımından oldukça yumuşak içimi ile ortaya çıkar. Ancak bazı çekirdekleri rakım sebebiyle daha sert ve yoğun bir lezzete sahip olmaktadır.

Kahve Çekirdeği Fiyatları

Kahve çekirdeği fiyatları kahve çekirdeğinin kalitesi ve özelliklerine göre değişmektedir. Kahve çekirdeğinin gramajı ve özellikleri gibi detaylar, kahve çekirdeğinin fiyatlarının belirlenmesini sağlamaktadır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.