Kahve Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

16-07-2020 13:14
Kahve Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kahve makinesi hem işletmeler hem de kafeler için en önemli ekipmanlar arasındadır. Ancak kahve makinesi seçerken genellikle yapılan en yaygın hata; kahve makinesinin tasarımına aldanarak en önemli detayları atlamak olmaktadır. Bu noktada bilmeniz gereken en önemli husus; kahve makinesinin kalitesi, donanımı ve işlevselliği olacaktır. Kahve makinesi seçerken dikkat etmeniz gereken detaylar da kahve makinesi çeşitlerine göre değişecektir. Özellikle filtre kahve makinesinde dikkat etmeniz gereken özellikler ile espresso kahve makinesinde dikkat etmeniz gereken donanımlar birbirinden farklıdır. Marka, işlevsellik, donanım ve kullanım avantajları dışında kahve makinesinin satış sonrası desteği de oldukça önemlidir. Satış sonrası destek özellikle işletmeler ve restoranlar için oldukça önem teşkil eder.

Filtre Kahve Makinesi

Filtre kahve makinesi satın alırken bazı ufak detaylara dikkat etmeniz, aynı kahve makinesini uzun süre aynı performansı ile kullanmanızı sağlayacaktır. Filtre kahve makinesi, diğer kahve makinesi çeşitlerine göre daha basit bir yapıya olsa da kaliteli donanım için doğru tasarımda üretilmesi gerekir. Filtre kahve makinesi satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli detayların arasında:

  • - Filtre kahve makinesinde kahve çekirdeklerinin sıcak su ile demlendiği bölgede mutlaka sıcak su birden fazla bölgeden verilmelidir. Hazneye tek bir bölgeden sıcak su aktarılması, geride kalan kahve çekirdeklerinin aromasının ziyan olmasına yol açacaktır. Bu detay filtre kahve makinesi için en önemli kalite detayları arasında yer almaktadır.

  • - Filtre kahve makinesi seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur ise kahve makinesinin üretildiği malzemelerin kalitesidir. Aksi halde filtre kahve makinesi kısa sürede hasar alabilir, bozulabilir ya da kalite bakımından yetersiz olması sebebiyle kahve makinesi kullanılmaz hale gelebilir.

  • - Kahve makinesinin tüm tasarımının kahve çekirdeklerinin aromasını ortaya çıkarmak üzere özel olarak tasarlandığından emin olarak seçim yapmanız gerekmektedir.

Kahve Makinesi Fiyatları

Kahve makinesi fiyatları satın alacağınız kahve makinesinin kalitesine ve donanımlarına göre değişmektedir. Kahve makinesi için en önemli unsur kullanım süresidir. Uzun süreli kullanım için tercih edebileceğiniz kahve makinesi fiyatları, kalite bakımından yetersiz olan kahve makinesi çeşitlerine göre daha farklı fiyatlandırılmaktadır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.