Kahve Yapımında Sütlük Kullanımı

01-03-2019 22:56
Kahve Yapımında Sütlük Kullanımı

Sütlükler barista ekipmanları arasından en önemli unsurlardan biridir. Kaliteli ve doğru bir sütlük kullanmak, sütü en ideal ısısına ulaştıran ve sütün yoğunluğunu doğru şekilde ayarlamayı sağlayan sütlükler olmaktadır. Kaliteli sütlük çeşitleri sayesinde hem hızlı bir şekilde sütü istenilen ısısya getirmek mümkündür hem de ideal yoğunluğuna sütü ulaştırmak için en önemli ekipmanların başında gelmektedir. Sütlük modelleri de ihtiyaca göre farklı ebatlarda ve farklı özelliklerde dizayn edilmektedir. Sütlük modelleri arasından hangisinin sizin için uygun olacağına yaptığınız kahve sayısı, sütü kullanman oranınız ve ihtiyaçlarınıza göre belirleyebilirsiniz. En çok tercih edilen sütlüklerarasında ise motta krom sütlük modelleri gelmektedir.

Sütlük Modelleri

Sütlük modelleri seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, paslanmaz olmasıdır. Sütünüzü, cappucino ve latte art için uygun şekilde köpürtmeniz için doğru bir sütlük kullanmak oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra latte art yapımı için süt akıtma ucuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir özellikte olması bu noktada işlerin kolaylaşmasını sağlayacaktır. Öte yandan uzun ömürlü kullanım avantajlarına sahip olan sütlük modelleri sayesinde ilk günkü performansı ile uzun süre aynı sütlük modellerini kolayca kullanabilirsiniz.

Motto Krom Sütlük

Motta krom sütlük sütlük çeşitleri arasından en çok tercih edilen modellerden biridir. Motto krom süt köpürtme kabı ya da diğer ismi ile sütlük çeşitleri, Latte art için en uygun yoğunlukta ve yapıda sütleri elde etmenize yardımcı olur. Motto krom sütlüklerin en önemli özelliği, iç yapılarının teflon olmasıdır.

Sütlükler

Sütlükleri lezzetli kahveleri yapmanız için en önemli yardımcılarınızdır. Kaliteli olmayan sütlük, aşırı ısı ya da sürekli kullanıma bağlı olarak zamanla yıpranmaya ve sütlerin yapısında bozulmalara yol açacaktır. Isıya dayanıklı olan ve kaliteli malzemelerden imal edilmiş sütlük çeşitleri ise sütün aromasının ve kalitesinin bozulmadan istenilen yoğunluğa getirilmesini, köpürtülmesini sağlar. Özellikle sütlüğün ucu da bu noktada oldukça önemlidir. Sütlük ucu sayesinde latte art yaparken baristanın konforlu şekilde, arzu ettiği şekli ve estetiği latteye katmasına destek olmaktadır. Krom sütlükler uzun vadeli kullanım ömrünün yanı sıra kaliteli malzemeler ile imal edilmesi sayesinde her süt yapımında aynı kalitede çalışacaktır.

Sütlük Fiyatları

Sütlük fiyatları sütlüğün ebatlarına, markasına ve özelliklerine göre değişmektedir. Genel olarak sütlüğün kullanım ömrü göz önünde bulundurulduğunda sütlük fiyatları ve sütlük çeşitlerinin oldukça ekonomik ve uygun olduğu anlaşılabilir. Sütlüğün özelliklerine göre fiyatlar değişmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.