Kahvede asidite ne anlama gelir?

26-11-2019 10:49
Kahvede asidite ne anlama gelir?

Kahve birçok özelliği ve katmanı ile kendine has özelliklerini oluşturmaktadır. Asidite de bunlardan biridir. Asidite genel olarak kahveyi tanımlamak için kullanılan bir terim olmaktadır. Genel olarak asidite, kahveden gelen asitlerin ve aromaların algılanma oranlarını ifade etmektedir. Kahve çekirdeklerine kendine has asitler içermektedir. Farklı pH değerleri, mineraller ve farklı yapılar kahve içindeki asidite oranlarının tanımlanmasını sağlar. Asidite, kahvenin aromatik yapısını gösterir. Özellikle yeşil kahve çekirdekleri, kavurma işleminde kimyasal reaksiyona girer. Bundan dolayı da belirli asitlerin konsatrasyonları da değişir. Asitlerin büyük bir kısmı genel olarak yüksek sıcaklıklarda düşmektedir. Bazıları ise artmaktadır. Bundan dolayı da kahve kavurma işlemleri belirli bir kahve çekirdeğinde bulunan ve doğal olarak ortaya çıkan asitlerin en iyi harmanını ortaya çıkmaktadır. Asidite sayesinde kahvelerin kendine has özellikleri ortaya çıkar.


Asidite


Asidite kahvenin esas özelliklerinin ortaya çıktığı bir faktördür. Sitrik asit genel olarak arabica kahve çekirdeklerinde ortaya çıkar. Bu asidite sayesinde kahve aroması daha çok narenciye aromalı olmaktadır. Fosforik asit ise genel olarak tatlı bir aromanın ortaya çıkmasını sağlar. Malik asit kahvede şeftalimsi ya da erik notaları ile ön plana çıkar. Kahvenin içindeki tüm asidite oranları, kahvenin aromalarını direkt olarak belirlemektedir. Özellikle tercih ettiğiniz asitleri tanımlamak, kahve alanında büyük bir gurme olma yolunda ilerlediğinizi gösteren en önemli ipuçlarından biri.


Kahve Çeşitleri


Kahve çeşitleri kahve çekirdeklerinin yetiştiği bölgeye göre değişmektedir. Asya kıtası ve Amerika kıtasında yetişen kahve çeşitleri birbirinden farklı olmaktadır. Aynı kıtada bile yetişen kahve çeşitleri, etrafındaki çilek ya da farklı meyvelerin tarım alanı olması sebebiyle farklı tatlara sahip olacaktır. Bundan dolayı tüm dünyada yetişen birbirinden farklı kahve çeşitleri bulunmaktadır. Bazı kahve çeşitleri daha yumuşak bir içime sahipken, bazı kahve çeşitleri daha sert ve yoğun bir içime sahiptir. Bu detaylar kahvenin asidite oranı ile direkt ilgili olmaktadır. Kahve çeşitleri arasında seçim yaparken, hangi kahve çekirdeklerinin size uyduğuna içim ve aroma özelliklerine göre karar verebilirsiniz.


Kahve Fiyatları


Kahve fiyatları satın alacağınız kahve çekirdeklerinin kalitesine göre değişmektedir. Kahve çekirdeklerinin kalitesini, satın alacağını gram ve kahve çekirdeklerinin özelliklerine göre kahve fiyatları değişmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.