Ticari Kullanıma Uygun Olan Espresso Kahve Öğütücü Modelleri Hangileri

29-07-2021 02:16
Ticari Kullanıma Uygun Olan Espresso Kahve Öğütücü Modelleri Hangileri

Kahve öğütücüsü kavrulmuş olan kahve çekirdeklerinin tanecik boyutuna getirilmek için kullanılan makinelerdir. Baharat öğütücülerle karıştırılsa da aralarında farklı özellikler vardır. Peki, neden özellikle espresso kahve öğütücü kullanılır? Çünkü kahve çekirdekleri çekildikten sonra çok kısa sürede nemlenmeye ve kahve aroması kaybolmaya başlar. Lezzet değeri düşer. Bu nedenle hazır çekilmiş kahve yerine taze çekilmiş kahvenin çok daha lezzetli olacağına emin olabilirsiniz. Taze çekilmiş kahvenin kokusu çok uzaklardan bile hissedilir.

Kahve Öğütücü

Kahve öğütücü makinesi almak isterseniz temel kriterleri bilmenizde fayda vardır. Çünkü kahve öğütücüler çok çeşitli özelliklere sahiptirler. Bu nedenle kafanız karışabilir. Ancak siz yine de eğer bir kahve öğütücü almak isterseniz;

  • ● Ne tip bir kahve pişirirsiniz?
  • ● Kahve aroması en iyi nasıl korunur?
  • ● Hangi kahve öğütücü daha iyidir?
  • ● Kahve öğütücüsü nasıl kullanılır?

Bu tip sorulara doğru yanıtı bulduğunuzda nasıl bir öğütücü almanız gerektiğinin de yanıtı bulmuş olursunuz.

Espresso Kahve Öğütücü

Kahve çekirdekleri Türk kahvesi için ekstra ince çekilmiş olmalıdır. Çünkü lezzeti taze ve ince çekilmiş olanından daha iyi alırız. Espresso için ise kahve boyutunun önemli olduğu aşikardır. En iyi sonucu almak için özellikle espresso kahve öğütücü makinesinde yapılan kahvelerden çok daha iyi sonuçlar alınmaktadır. Tuzdan biraz daha kalın ama toz şekerden daha ince çekilmiş olması gerekir.

Kahve öğütücüleri seçimi çok önemlidir. Espresso öğütme aşamasında aromalarını kaybetmemeleri gerekir. Yapılacak olan kahvenin lezzetini korumak için doğru öğütücüler seçmeniz gerekir. Çünkü espresso yapımı sırasında çekirdeklerinin ısınmaması ve uygun bir şekilde öğütülmesi gerekir.

Espresso Kahve Öğütücüsü

Espresso kahve öğütücüsü kullanımında dikkat edilmesi gereken nokta kahvenin lezzetini korumaya çalışılmalıdır. Kahve demlerken her bir adımın ayrı bir önemi vardır. Kahve öğütücü makinesi de bu adımların başında gelir. Unutulmaması gereken diğer önemli bir faktörde kahve öğütüldükten 15 dakika sonra hem aromasını hem de tadını kaybetmeye başlar. İşte bu nedenle kahveleri taze öğütülmüş olarak kullanmalısınız. Lezzetli espresso ya da filtre kahveler için bu kural oldukça önemlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.